nyhet2
Harstadbygg Entreprenør
Harstadbygg Entreprenør

Jonas flyttet fra Oslo for å bli Harstadbygger!

Jonas er 27 år og kommer opprinnelig fra Aurskog-Høland i Akershus, en snau times kjøring fra Oslo. Han har svennebrev i tømrerfaget og en bachelor i husbyggteknikk fra NTNU i Trondhjem. Så hvordan kan det ha seg at han endte opp med å flytte til Evenskjer og ta en jobb i Harstadbygg?

Jobbet med svært leilighetsprosjekt på Storo

Før Jonas flyttet til Evenskjer jobbet han som formann for Veidekke i Oslo, og hadde ansvaret for å bygge Nyegaardskvartalet på Storo i Oslo, et leilighetsprosjekt med 250 leiligheter.

Interessen for å bygge ting har vært med han helt siden ungdomsskolen, da de hadde presentasjonsdag for videregående utdanning ved bygg og anleggsteknikk i Aurskog-Høland. Det fristet ikke med studiespesialisering og Jonas bestemte seg derfor for å ta en praktisk rettet utdanning og fagbrev som tømrer.

Tok videre utdanning på NTNU i Trondhjem

Etter lærlingetiden jobbet Jonas et år som tømrer før han i 2012 møtte sin nåværende samboer Ane Sofie. Hun studerte i Trondheim, og Jonas bestemte seg for å søke husbyggteknikk og fullføre en høyskoleutdanning i samme by.

Men til tross for at han endte opp med å ta et videre studieløp angrer han ikke på at han har tømrerfaget i bunn. Det har kommet svært nyttig med, både i studietiden og i jobben som ingeniør.

Flyttet fra Oslo til Nord-Norge

Etter studiene i Trondheim flyttet Jonas og Ane Sofie til Oslo. Jonas fikk seg jobb som trainee i Veidekke, men samboeren slet med å finne en spennende jobb som var relevant for hennes utdannelse i hovedstaden. Så da Ane Sofie fikk jobbtilbud i Norconsult Harstad, og hennes nye sjef samtidig tipset om at det kunne finnes karrieremuligheter for Jonas i Harstadbygg, var han ikke sen å be.

– Jeg plukket opp telefonen og ringte til Martin (daglig leder i Harstadbygg), som var veldig imøtekommende. Uken etter var jeg på intervju i Harstad og deretter gikk det ikke lang tid før arbeidskontrakten var signert. Så da gjenstod kun å fullføre trainee-perioden i Veidekke og pakke flyttelasset, sier Jonas.

Bor på Evenskjer

I dag bor Jonas og Ane Sofie på Evenskjer, hvor hun vokste opp. Her har de venner, familie og sosialt nettverk. Det gir litt pendlevei til Harstad, men i det daglige jobber Jonas mest på et av prosjektene Harstadbygg utfører for Forsvarsbygg ved Evenes kampflyplass, og dit tar det bare noen minutter å kjøre.

På fritiden liker Jonas å gå på ski på vinteren og generelt friluftsliv og turgåing på sommeren. Det er det perfekte forhold til her i regionen, så Jonas føler han er kommet til helt rett plass med tanke på fritidsinteressene hans. I tillegg trives han svært godt i den nye jobben.

Trives veldig godt

– Nå har jeg vært 4 uker i min nye jobb, og jeg synes mine nye kolleger er hyggelige og imøtekommende. I tillegg er det spennende med nye oppgaver og nye ting å sette seg inn i som jeg ikke har gjort før. Da har jeg noe å strekke meg etter og det blir ikke kjedelig, sier Jonas.

I tillegg får han tilbringe dagene med det han liker aller best – å bygge ting.

– Det er helt klart der interessen ligger. Det er en yrkesstolthet i det man overleverer et bygg til en kunde. Det synes jeg er svært. At arbeidet man gjør blir til noe håndfast, det er givende.

Del denne nyheten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email