Ny-prosjektleder-Guro
Harstadbygg Entreprenør
Harstadbygg Entreprenør

Hils på Guro, vår nyeste prosjektleder!

Guro Rue Johnsen er nyansatt prosjektleder i Harstadbygg Entreprenør, og hadde sin første arbeidsdag etter påsken 2020. Hun har en bachelorgrad i petroleumsteknologi fra UiS samt en mastergrad i industriell teknologi fra UiT. Hun har allerede brettet opp ermene og er i gang som prosjektleder ved to av våre prosjekter på Evenes Flystasjon.

Opprinnelig fra Vestfold

Guro er 28 år gammel og opprinnelig fra Svelvik i gamle Vestfold, like ved Drammen for de som ikke er lokalkjent i området. På spørsmål om hvordan hun har endt opp i Harstad forklarer hun at fritidsinteressen for ski og klatring er en stor årsak til det.

– Jeg studerte petroleumsteknologi i Stavanger og var ferdig med min bachelor der i 2015, akkurat mens oljekrisen var på sitt verste. Jeg ønsket derfor å gå videre til å ta en mer generell mastergrad.

Master fra UiT i Narvik

– Under studieårene i Stavanger begynte jeg å klatre og stå på ski – og tenkte derfor at Narvik virket som en fin plass å studere videre. Jeg endte opp med å trives svært godt med fjellene og naturen her nord.

Guro skrev sin masteroppgave om Hamek i Harstad. Hun fikk også jobb hos Manoda her i byen, og ble boende her et år. På den tiden opparbeidet hun seg et godt innblikk i næringslivet og et lokalt nettverk.

Men da hun var ferdig med masteren i 2017 viste det seg vanskelig å finne en relevant jobb her i regionen. I tillegg hadde alle studievennene flyttet sørover i mellomtiden. Derfor bar det sørover for Guro igjen, til en jobb i nærheten av Hamar.

Tilbake til Harstad igjen

– Men etter å ha flyttet sørover innså jeg fort at her er det altfor flatt! Så da jeg fikk tilbud om jobb som rådgiver i Kupa i Harstad var jeg rask med å flytte tilbake til Nord-Norge igjen. Hos Kupa trivdes jeg veldig godt og hadde to flotte år. Her jobbet jeg med en rekke ulike industrier og fikk innblikk i deres hverdag. Det var sånn jeg fattet interesse for byggebransjen.

Guro fikk lyst å jobbe tettere på produksjon og begynte å se seg om etter nye muligheter innen byggebransjen. Hun hadde møtt Martin Mathisen (daglig leder) via Kupa tidligere, og hadde et godt inntrykk av Harstadbygg Entreprenør.

– Jeg synes det virket som et spennende og fremoverlent selskap i vekst, som er interessert i å løse arbeidsoppgaver på nye måter. Når tilfeldighetene ville ha det til at jeg støtte på Martin og Torhild fra HR på romjulstreffet i Harstad, og det viste seg at de var på utkikk etter en ny prosjektleder bestemte jeg meg for å søke.

Er blitt tatt godt imot

Guro er allerede i full gang som prosjektleder for to prosjekter på Evenes Flyplass for Forsvarsbygg. Hun sier dette er 2 relativt greie prosjekter og et fint sted å begynne, selv om det er en bratt læringskurve.

– Jeg er glad for å ha fått en sjanse hos Harstadbygg Entreprenør og i byggebransjen, selv om jeg ikke har en helt typisk bakgrunn for denne type stilling. Her har jeg fått gode kolleger som har tatt meg godt imot. De svaret på alt jeg lurer på og deler villig av sin kompetanse.

En spennende jobb i en spennende bransje

– Selv om jeg ikke har bakgrunn som byggingeniør så kan jeg prosjektledelse. Jeg har jobbet som rådgiver og konsulent, og ikke minst har jeg gått 5 år på universitetet for å lære meg å lære kjapt og kunne takle omstilling. Det får jeg bruk for her. Det er kjempeinteressant å sette seg inn i en ny bransje og en ny tenkemåte, og lære om alt fra trevirke til armering og betong. Det er hyppig bruk av YouTube om dagen, for å si det sånn!

Guro oppfordrer folk med ulike bakgrunner til å tørre å søke jobb innen bygg og anleggsnæringen dersom de synes det kan virke spennende. I Norges største distriktsnæring er det alltid stor etterspørsel etter folk og mange spennende jobbmuligheter.

– Tør å søk selv om du ikke kan krysse av på at du kan absolutt alt i stillingsutlysningen! Kanskje får du jobb i et selskap som tør å satse på deg likevel.

Del denne nyheten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email