IMG_77343
Harstadbygg Entreprenør
Harstadbygg Entreprenør

Harstadbygg Entreprenør skal bygge nye Eurospar på Seljestad

Nylig signerte Harstadbygg Entreprenør AS kontrakt med Per Strand Eiendom AS for bygging av ny Eurospar butikk og bakeri på sjøfyllingen bak Monter på Seljestad i Harstad.


Storsatsning fra Eurospar og Hålogaland Bakeri

Prosjektet omhandler en flunkende ny Eurospar butikk på i underkant av 3.000 kvadratmeter med
tilhørende bakeri i bakkant på rundt 1.300 kvadratmeter. Butikken vil få en fersvaredisk på rundt 20
meter, som hver dag skal inneholde ferske kjøtt- og fiskevarer. Hålogaland Bakeri skal levere fersk
bakst både til Eurospar og andre kunder i området.

– Etableringen vil føre med seg rundt 50 helårsarbeidsplasser, og på den måten bidra sterkt til
verdiskapningen i Harstad. Det sier Per Inge Strand, daglig leder i Per Strand Eiendom AS.


Har utviklet prosjektet i felleskap

Prosjektet har en total verdi på ca. 130 millioner kroner og er utviklet av byggherre, arkitekt og entreprenør i felleskap. Prosjektet utføres som en samspillsentreprise, noe som fremmer samarbeid og gir alle medvirkende parter et insentiv for å gjøre ting smart og effektivt. Selve bygget vil få en lekker glassfasade i front og oppføres i stål bæresystem med sandwich elementer. Arbeidet med detaljprosjektering er allerede startet, og riggen etableres denne uken. Det siktes mot oppstart grunnarbeider i løpet av sommeren, og prosjektet skal ferdigstilles i løpet av oktober 2023, slik at den nye butikken kan ønske nye kunder velkommen til førjulshandel.


Skisse: Gnist Arkitekter.


Lokal verdiskapning i fokus

– Vi setter selvsagt stor pris på at Per Strand Eiendom bevisst velger en lokal samarbeidspartner til dette prosjektet, og med det sikrer at den totale verdiskapningen tilkommer regionen. Det sier daglig leder i Harstadbygg Entreprenør Martin Mathisen.

Prosjektleder for Harstadbygg Entreprenør vil være Jonas Hellesjø, og arbeidet med avtaleinngåelser for underentreprenører er kommet godt i gang. Også her er det fokus på lokal verdiskapning.

– Vi er svært opptatt av lokale arbeidsplasser og håper selvsagt å få på plass lokale krefter som underentreprenører, som på de fleste andre av våre prosjekter. Vi velger alltid lokalt så fremst det er mulig innenfor prosjektets rammer, sier Hellesjø.

Del denne nyheten