Christian Mæhre
Harstadbygg Entreprenør
Harstadbygg Entreprenør

Christian Mæhre ansatt som Prosjektsjef i Harstadbygg Entreprenør

Harstadbygg Entreprenør har de seneste årene opplevd en formidabel vekst. For å bidra til å utvikle organisasjonen videre og styrke oppfølgingen av anbudsarbeid og prosjekter er Christian Mæhre ansatt i en nyopprettet stilling som prosjektsjef.


Stortrivdes i Forsvarsbygg

Christian er 37 år, gift med Lise-Marie og har to døtre på 10 og 7 år. Han har militær utdanning med befalsskole og senere bachelor i logistikk fra Sjøkrigsskolen. Videre er han utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, en by hvor de til sammen tilbrakte 10 år, før de i 2018 returnerte hjem til Harstad.

Christian kommer fra Forsvarsbygg, hvor han ledet en prosjektavdeling. Han har også lang fartstid fra ulike lederstillinger i Forsvaret. I Forsvarsbygg stortrivdes han sammen med dyktige ansatte, og opplevde mange spennende og utfordrende bygge- og anleggsprosjekter. Så hvordan kan det ha seg at han endte opp med å ta en jobb i Harstadbygg?

– Jeg kjente til Harstadbygg Entreprenør fra tidligere, og hadde et veldig godt inntrykk av bedriften. Dette positive inntrykket forsterket seg gjennom rekrutteringsprosessen, hvor jeg ble trygg på at min erfaring og kompetanse ville kunne utgjøre en forskjell. Da jeg fikk tilbudet var det ikke et enkelt valg å ta, men samtidig en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Christian.

Han ser frem til å kunne lære enda mer og utvikle seg videre i sin nye jobb, og tror det blir spennende å sitte «på andre siden av bordet» i byggeprosjektene fremover.

– Det er byggherrene vi lever av i Harstadbygg, og jeg vil ta med meg dette perspektivet for å bidra til at vi kan ha ryddige prosesser og overlevere gode bygg vi kan være stolte av, sier Christian.


Opptatt av bærekraft, digitalisering og å fremme samarbeid

– Jeg kommer fra en stor organisasjon, og ser nå frem til å kunne jobbe i en tilpasningsdyktig bedrift med kortere beslutningslinjer. Det legger til rette for at vi kan utvikle oss hurtig, noe som jeg mener er helt nødvendig for å lykkes i tøff konkurranse om gode prosjekter. Videre fremstår Harstadbygg som en fremoverlent arbeidsgiver, og har styrke med et lokaleid konsern i ryggen, sier Christian.

En del av Christians fokus fremover vil være å videreutvikle samarbeid og bidra til å skape økte synergier på tvers av de 5 entreprenørselskapene i Kronsteingruppen.

– Jeg ser frem til å samarbeide med mine nye kolleger i søsterbedriftene, og kanskje spesielt Øystein Olesen som har en tilsvarende stilling som meg i Sortland Entreprenør. Jeg tror vi har mye å vinne på å videreutvikle den allerede gode samhandlingen mellom de ulike selskapene i konsernet, sier han.

Christian er også veldig opptatt av teknologi og prosesser som kan bidra til økt produktivitet og kvalitet. Han er videre klar på at hele bransjen må ta store steg innenfor bærekraft, og at å utvikle Harstadbygg innenfor dette både er inspirerende og meningsfullt, samtidig som det vil bidra til styrket konkurransekraft.   


Inkluderende arbeidsmiljø

– Nå har jeg vært snart 4 uker i min nye jobb, og jeg synes jeg har blitt møtt på en kjempefin måte. Folk er åpenbart veldig dyktige, engasjerte og positive. Oppstarten har selvsagt blitt litt oppstykket på grunn av at en del folk er på hjemmekontor til enhver tid, men jeg opplever likevel arbeidsmiljøet som veldig inkluderende her i Harstadbygg og Kronsteingruppen, sier Christian.

– Så må jeg få legge til at vi i tillegg til å skape resultater skal ha det gøy på jobb. De to henger tett sammen, sier Christian.

Vi ønsker Christian hjertelig velkommen med på laget, og håper han vil trives her hos oss!

Del denne nyheten