Bygger Harstad og satser på de unge

Harstadregionen er i utvikling, og det merkes – spesielt i byggebransjen. Samtidig digitaliseres bransjen, og de unge ønskes hjertelig velkommen til å være med å lede prosessene.

Harstadbygg har skiftet navn til Harstadbygg Entreprenør, og det nye navnet har tatt dem til nye høyder. – Nå er det vel neppe navneendringen som gjør at vi har historisk stor ordrereserve, men det er en såpass betydelig vekst at vi nå ser etter flere unge, flinke folk, forteller daglig leder i selskapet Martin Mathisen.

Satser på de ansatte
Mathisen skryter av de ansatte i bedriften, som virkelig har gitt jernet i den travle perioden. – Vi har en stabil arbeidsstokk med god arbeidsmoral og tett samhold. – Vi er en glad gjeng med folk som liker å ta i et tak. Vi brenner for å skape nye arenaer for folk å møtes på, enten det er skoler, boliger eller næringsarealer, forteller han. Når de nå leter etter flere folk ser de etter en fremoverlent person passer inn i et miljø med takhøyde og høy faglig kompetanse. – Vi er tydelige på at vi satser på de ansatte, de skal få utvikle seg hos oss, og derfor synes vi traineeprogrammene er så bra. Det har stor verdi både for oss og de som jobber her, sier Mathisen.

Lang og god erfaring med trainee
SE-gruppen er konsernet som Harstadbygg Entreprenør er en del av, og de har lenge tilrettelagt for at unge og nyutdannede skal få prøve seg. – For oss er det viktig å få de unge hodene med de nye ideene inn. Det er sånn vi utvikler selskapene våre og holder oss oppdaterte, sier Anne Reinsnes, personalsjef i SE-gruppen, forteller personalsjefen. Hun forteller videre at nesten alle som har kommet inn i konsernet som trainee har blitt værende og utviklet seg videre i selskapet – blant annet Lars, som i dag er prosjektleder i Sortland Entreprenør.

Les om Lars sin vei fra student til sjef her

Lokal totalleverandør
-Vi trenger folk som deler engasjementet for å utvikle regionen, og som kan bidra til å effektivisere og digitalisere prosessene våre, forteller Mathisen. – Prosjektene våre spenner fra mindre og mer standardiserte prosjekter, til prosjekter med stor kompleksitet både i størrelse, omfang og utførelse. -Vi trenger en trainee som som fungerer som en bidragsyter i alle prosjektene, og siden vi stadig driver mer digitalt, ønsker vi noen som ikke er redd for å teste og lære bort nye digitale verktøy, forklarer han.

Digitalisering av byggeplassen
Byggenæringa er i utvikling, denne utviklingen vil Harstadbygg Entreprenør være en del av.
– Vi ønsker å se mot morgendagens teknologi, og ser etter personer som har sansen for teknologi og innovasjon. Den nye traineen vil være en sentral bidragsyter i alle prosjektene våre. Akkurat nå jobber Harstadbygg Entreprenør blant annet med Kvæfjord Helsehus. – Det er et teknisk og komplekst prosjekt med mye integrert velferdsteknologi. Det er spennende, og man føler virkelig at man bidrar med noe viktig for samfunnet vårt. – Og våren 2020 flytter vi inn i selvbygde, nye lokaler i Gansås Næringspark. Det gleder vi oss veldig til, avslutter Mathisen

Høres dette interessant ut? Da kan denne stillingen være noe for deg.

Søknadsfrist: 31. mars 2019

Arbeidssted vil være Harstad, noe reisevirksomhet må påregnes.

Martin Mathisen. Foto

Martin Mathisen
Daglig leder

Mobil: 977 43 335
martin@harstadbygg.no

Send oss din søknad / CV

Send skriftlig søknad med CV og referanser til anne@se-gruppen.no eller bruk skjemaet under. For ytterligere informasjon, ta gjerne kontakt med daglig leder Martin Mathisen tlf. 977 43 335 eller personalsjef Anne Reinsnes, tlf. 951 94 966. 

One thought on “Bygger Harstad og satser på de unge

  1. Pingback: Trainee - Harstadbygg

Comments are closed.